HTML

Big Kahuna

1-2 mondatot kaptam, ezért talán nem is érdemes belekezdeni. Maradt még egy, tehát: Kultúra(elsősorban filmek) , Politika, Közélet és minden, amit nem szégyenlek leírni, amellett persze, hogy nem ikszeltem be a "Ha blogod felnőtt, erotikus tartalmat vagy szélsőséges ill. indokolatlan erőszakot tartalmaz, amely bizonyos személyek számára sértő, el nem fogadható lehet, akkor pipáld ki ezt a mezőt."...mezőt!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Hobo with a shotgun, vagy a magyar feliratkészítő(Bishop) álomcíme: Csöves, sörétessel!

2011.04.25. 17:26 Zehev

 

Nagy nehezen, és nem teljesen legálisan, de hozzájutottam Jason Eisener, Hobo with a shotgun című alkotásához. A film előtörténetéről annyit érdemes tudni, hogy egy Robert Rodriguez( El Mariachi, Desperado, Alkonyattól pirkadatig,Sin City, Grindhouse, Machete) által meghirdetett ál-előzeteseket felvonultató fesztiválra készült, mely a South by Southwest (Dél, Dél-nyugat) címre hallgatott. Az esemény címe egyébként utalás Hitchcock egyik leghíresebb filmjére, illetve Rodriguez farmjára, ami Texas államban helyezkedik el, és ami otthont adott a fesztiválnak is.

Az ál-előzetes olyannyira jól sikerült, hogy nemcsak a fesztivált, de a lehetőséget is megnyerte, hogy néhány kiválasztott USA-beli filmszínházban a Grindhouse című film két szekvenciája között átvezetésként szerepelhessen olyan agymenések mellett, mint az azóta szintén egész estés filmmé bővült Machete(a felejthetetlen Danny Trejo-val a főszerepben), vagy a Werewolf women of the SS a némiképp őrült Rob Zombie tollából( vendégszereplő Nicolas Cage, mint Fu ManChu 1:27 –nél), de hiba lenne kihagyni a felsorolásból a Motel és a Kabinláz rendezőjének, Tarantino nagy pártfogoltjának: Eli Rothnak a személyes rémálmát a Hálaadást a sorból.

A rendező és legjobb barátja, aki későbbiekben a film írójává vált 6 nap alatt készítették el a forgatókönyvet és magát az eredeti előzetest is. A költségvetés megközelítőleg 150 dollár volt, ami leginkább arra költöttek, hogy ellássák a Hobo-t játszó színészt David Bruntot cigarettával és pizzával. Miután elkészítették a trailer-t elküldték Austin városába és várták az eredményt anélkül, hogy fogalmuk lett volna arról mekkora internetes hype-ot kapott az előzetesük az államokban. Mondjuk a várakozás hetei sem teltek unalmasan, hiszen az alkotók idejének nagyrésze arra ment el, hogy teljesítsék az ígéreteket, amikkel az amatőr stáb tagjait fizették ki. (műszakátvállalás a munkahelyen, fűnyírás, stb.)

A pályázat megnyerése után pedig jött a várható produceri megkeresés, érdekes, hogy maga Rodriguez nem került rá a készítők listájára. Hogy ez miért lehet , arról csak találgatások vannak. Megeshet, hogy az anyagiak álltak az útba, de én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a Sin City rendezője rájött néhány saját vállalkozás után(Kémkölykök 2-3, Cápasrác és Lávalány), hogy nem minden idióta alapötletből kell egészestés celluloid folyást, vagy Gigabyte halmazt csinálni, függően persze a technológiától.

Mindenesetre a kanadai srácok a költségvetés megismerése után, megszerezték a világ leghíresebb replikánsát, a jobb napokat látott Rutger Hauer-t, hogy koszos ruhája, és ősz borostája mögül ő ossza az igazságot. Elkészítettek egy új trailer-t,  és egy zseniális plakátot, amivel feltüzelték a fűrészen és motelen felnevelkedett vérre szomjazó közönséget, illetve a 70-es, 80-as évek b-kategóriás filmjeit hiányoló nosztalgia generációt és bemutatták filmjüket a független filmek legnagyobb mecénásának számitó Sundance filmfesztiválon, melynek alapítója maga a Sundance kölyök: Robert Redford. Annyiban mindenképpen ott volt a helye, hogy független film, hogy egyéb tekintetben megérdemelten vett-e részt egy ilyen presztízsű eseményen, azt nyílván nem én döntöm el, de akit érdekel a véleményem, az következő írásomban elolvashatja kritikámat.

Hobo with a shotgun előzetes 2011: https://www.youtube.com/watch?v=ssHEAOrAdCU

Hobo with a shotgun ál-előzetes 2007: https://www.youtube.com/watch?v=1LlazPgxKrA

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bigkahuna.blog.hu/api/trackback/id/tr562854439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása